کشاورزان مراقب آفت تریپس باشند
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر میگوید: تریپس آفتی است که بر شیره بافت، برگ و میوه گیاه اثر مخرب دارد، بنابراین کشاورزان باید مراقب شیوع این آفت باشند.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، احمد سبحانی با بیان اینکه آفت تریپس در تمام طول سال میتواند محصول مرکبات را تحت تاثیر قرار دهد، گفت:این آفت هم از شیره بافت گیاه و شیره برگ گیاه و هم از میوه برای تغذیه استفاده میکند که تغذیهاش موجب میشود نقشهایی ایجاد و سطح فتوسنتزکننده کم شود و اگر از میوه تغذیه کند، چون پوشش میوه سفت و حالت کشسانی ندارد، در فرایند رسیدن میوه، دچارترکیدگی شده و از نظر کمی و کیفی به باغدار خسارت میزند.
وی عنوان کرد: از جمله علائم این آفت، نقش و نگارهایی است که روی برگ و میوه ایجاد میکند که این نقوش روی میوه نظم مشخصی ندارد و یا در نزدیک محل اتصال میوه به درخت دایرههایی ایجاد میکند که خاصیت کشسانی میوه را از بین میبرد و موجب میشود هنگام رسیدن میوه دچار ترکیدگی شود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: اگرتغذیه روی برگ باشد، چون از شیره برگ تغذیه انجام میشود، میوه کم آب شده و سطح فتوسنتز کننده از طریق برگ کم و بر روی میوه تاثیر میگذارد و در هر صورت میوه دچار وزن کم و کیفیت پایین میشود.
وی بیان داشت: باتوجه به اینکه آفت تریپس در ماههای گرم سال بیشتر فعال است، باغداران از اواخر فروردین به بعد با آن سروکار دارند که باید تناوب مصرف سموم پیشنهادی کارشناسان را رعایت کنند که البته متاسفانه مبارزه زراعی خاصی ندارد، اما بهداشت باغ، تغذیه اصولی و آبیاری به موقع و مناسب تا حد زیادی میتواند از تاثیرآفت جلوگیری کند.
سبحانی اظهار کرد: مهمترین رکن در این آفت در هنگام مبارزه شیمیایی رعایت تناوب در سموم مصرفی است و اینکه در یک نوبت از هر سمی استفاد میشود، در نوبت بعدی از سمی استفاده شود که نحوه اثرش روی آفت هدف متفاوت باشد، چون با این اقدام از مقاومت این آفت به سموم شیمیایی جلوگیری میشود.